Horeca pannen kopen, waar moet je allemaal aandacht aan schenken?

Er wordt eigenlijk gewoon een open deur ingetrapt wanneer we stellen dat er in elke horecazaak gebruik wordt gemaakt van een groot aantal verschillende pannen. Het is op verschillende manieren mogelijk om te besparen op hetgeen waar je in een horecakeuken gebruik van moet maken, maar het wordt zeker niet aangeraden om te besparen op de pannen die je gaat gebruiken. Voor horeca pannen geldt dan ook dat ze doorgaans een flink stuk kwalitatiever zijn in vergelijking met de pannen waar je bij je thuis gebruik van maakt. Dat is ook nodig, want ze worden aanzienlijk intensiever gebruikt en moeten bovendien ook veel langer meegaan. Wil jij ook graag de eisen ontdekken waar pannen voor in de horeca allemaal aan dienen te voldoen? Lees dan vooral snel verder!

Let op welke pannen je allemaal nodig hebt

Allereerst, ben je een startende horecazaak? Dan moet je er rekening mee houden dat je wellicht een groot aantal verschillende soorten pannen zal moeten bestellen. Het soort pan waar je gebruik van gaat maken is namelijk in de praktijk altijd afhankelijk van het type gerecht die je wil bereiden. Enkele voorbeelden van pannen die je ongetwijfeld zal willen kopen zijn onder meer:

  1. Koekenpannen;
  2. Kookpannen;
  3. Wokpannen;

Naast de bovenstaande pannen zijn ook zogenaamde blinispannen interessante pannen om te kopen. Wil je er graag voor zorgen dat je zo weinig mogelijk kosten moet betalen voor het kopen van jouw pannen? Dan kan het altijd interessant zijn om over te gaan tot het bestellen van een complete pannenset. Zo kan je ongetwijfeld een mooie besparing realiseren op je kopen.

RVS horeca pannen, de beste keuze?

Het merendeel van de horecazaken zweren bij het gebruik van zogenaamde RVS pannen. In eerste instantie valt het meteen op dat deze pannen over een behoorlijk stevig prijskaartje beschikken. Daar tegenover staat echter dat deze pannen ook een gigantisch lange levensduur hebben. Wanneer je dus met andere woorden op zoek bent naar pannen waar je gegarandeerd voor een aanzienlijke tijd gebruik van zal kunnen maken zijn deze exemplaren veruit de beste keuze. Toch is het zo dat er sinds jaar en dag een strijd aan de gang is tussen RVS en aluminium horeca pannen. Ook voor deze laatste geldt immers dat er enkele niet onbelangrijke voordelen aan zijn verbonden.

Of zijn aluminium horeca pannen toch interessanter?

Naast de RVS pannen voor in de horeca zijn er dus eveneens exemplaren beschikbaar die zijn gemaakt van aluminium. Voor deze laatste geldt dat ze erg snel op temperatuur gebracht kunnen worden. Bovendien zal het ook meteen opvallen dat deze pannen zich ook kenmerken door een behoorlijk licht gewicht. Dat is voor veel mensen die urenlang achter elkaar achter het fornuis staan geen overbodige luxe. Vergis je bovendien ook niet, ook de levensduur waar deze pannen over beschikken is behoorlijk indrukwekkend. Je zal dan ook niet snel terug moeten investeren in een nieuwe set met horeca pannen. Hoe dan ook, ben je van plan om over te gaan tot het kopen van één of meerdere pannen voor in je horecazaak? Dan is het zeker en vast de moeite waard om de afweging te maken tussen aluminium en RVS exemplaren.

Er wordt eigenlijk gewoon een open deur ingetrapt wanneer we stellen dat er in elke horecazaak gebruik wordt gemaakt van…

Leave a Reply

Your email address will not be published.