Je handen beschermen tijdens het schoonmaken

Tijdens het schoonmaken kunnen je handen beschadigen als je bv met gereedschap werkt, tuinwerk aan het doen, bent of simpelweg de afwas doet of een grote schoonmaak houdt. Je handen kunnen uitdrogen, er kan eelt op ontstaan of er kunnen van die kleine barstjes oftewel wondjes ontstaan. Stoffen handschoenen zijn aan te raden wanneer je bezig bent met tuinwerk of licht werk doet met gereedschap. Als je bezig bent met fysiek zwaar werk, zoals met zwaar gereedschap dan is het aan te raden om leren of suède werkhandschoen te dragen.  Terwijl als je een grote schoonmaak houdt of met de afwas bezig bent en er veel water bij komt kijken is het aan te raden om latex handschoenen te dragen. 

Hoe verzorg je je handen dagelijks?

Dat je je handen goed moet verzorgen dat wisten we al, maar al helemaal wanneer je veel met je handen werkt. Denk hierbij aan fysiek zwaar werk, werken in de horeca of werken in de schoonmaak met diverse chemicaliën. Hier volgt een stappenplan als dagelijkse routine om je handen te verzorgen:

  1. Schaf thuis een neutrale zeep aan en was je handen altijd daar mee, zodat je de zeepresten er eventueel af kunt wassen.
  2. Week indien nodig en je wondjes hebt je handen in een bak met baking soda.
  3. Droog altijd na het wassen je handen goed af, zodat ze niet verder kunnen uitdrogen. 
  4. Zorg dat elke avond voordat je gaat slapen je handen met handcreme zijn ingesmeerd. Wanneer je handen extra droog zijn kan je ze extra dik insmeren en slapen met speciale stoffen handschoentjes. 

Bron: Disposable Discounter

 

Tijdens het schoonmaken kunnen je handen beschadigen als je bv met gereedschap werkt, tuinwerk aan het doen, bent of simpelweg…

Leave a Reply

Your email address will not be published.