Zo maak je een Espresso Martini

De Espresso Martini is een klassieke cocktail die in menig cocktailbar te vinden is. Hier zie je vaak barmannen- en vrouwen vakkundig en professioneel de laatste koffieboon op het drankje leggen. Je hoeft echter geen professional te zijn om een Espresso Martini te maken. In dit artikel leren we je hoe je een Espresso Martini maakt. Zo kan je thuis het diner op een heerlijke en indrukwekkende manier af sluiten.

Je hebt nodig:

  • 30 ml espresso koffie
  • 60 ml wodka
  • 15 ml koffielikeur
  • Ijsblokjes
  • Cocktailshaker of jampot met deksel
  • Martini-glazen
  • Zeef

Goede koffie

De basis van een Espresso Martini is een kwalitatief goede koffie, met een lekkere en enigszins sterke smaak. Het is belangrijk om kwalitatief goede koffie te gebruiken om optimaal van het drankje te kunnen genieten; het maken van een Espresso Martini is niet alledaags, dus schrik schroom vooral niet het gebruik van een goede koffie en andere koffie-producten. Je kan verschillende koffie-artikelen vinden op https://cafedujour.nl/.  Hier kan je zelf koffiebonen kopen, als je de mogelijkheid hebt om de koffie zelf te malen. Dit voegt een extra vers element toe aan je cocktail.

Bereiden van de cocktail

De eerste stap is het zetten van de espresso. Als je geen espressomachine hebt, kun je volstaan met een sterke en goede filterkoffie. Giet vervolgens de wodka, koffielikeur, en espresso in een shake-beker. Voeg een handvol ijsblokjes toe en shake goed. Als je een cocktailshaker gebruikt, zeef de drank dan in een gekoeld glas. Als je een jampot gebruikt, verwijder je gewoon het deksel en serveer je de drank over ijs in een Martini-glas.

Als laatste, om het drankje af te maken leg je drie verse koffiebonen voorzicht op de schuimlaag. De cocktail is nu klaar om uitgedeeld en opgedronken te worden.

Geniet van je heerlijke Espresso Martini! Proost!

De Espresso Martini is een klassieke cocktail die in menig cocktailbar te vinden is. Hier zie je vaak barmannen- en…

Leave a Reply

Your email address will not be published.