Zo kom je aan een horeca koelkast van bekende merken

Wanneer je in een cafetaria of restaurant komt kom je vast wel eens een horeca koelkast voor frisdrank tegen van bekende bedrijven als Coca-Cola en Fanta. Dit soort Horeca koelkasten komen vooral vaak voor in cafetaria’s voor. Hóe zo’n cafetaria eigenaar een zulk soort koelkasten komt is vaak onbekend voor de gewone consument.

Waar komt deze horeca koelkast vandaan?

Zoals al eerder werd verteld worden deze koelkasten dus verstrekt door andere bekende frisdrank bedrijven. Deze bedrijven benaderen horeca-eigenaren vaak met een aanbod of zij een horeca koelkast van het frisdrank bedrijf in hun pand wil laten staan. Deze koelkasten maken vaak deel uit van een marketingcampagne van het desbetreffende bedrijf en kosten voor de horeca zelf meestal niets

De voorwaarden voor dit soort koelkasten

Deze koelkasten worden natuurlijk niet zomaar verstrekt zonder voorwaarden. De voorwaarden hangen vaak af van het bedrijf en de soort koelkast die wordt geleverd. Over het algemeen moet iedere koelkast zichtbaar zijn voor de klanten van de desbetreffende vestiging. De horeca koelkast is immers deel van een marketingcampagne dus het moet zichtbaar zijn voor de consumenten. De optimale plek is meestal dichtbij of op de toonbank waar bestellingen worden aangenomen.

De indeling van de koelkast

Met de indeling wordt bedoeld hoe de verschillende soorten drankjes worden geplaatst in de koelkast. De indeling hangt meestal af van hoe groot de geleverde koelkast is. Mini-koelkasten zijn meestal specifiek bedoeld voor drankjes van het bedrijf die deze koelkasten levert. Bij grotere koelkasten moet er meestal een bepaald percentage aan een soort drank in zitten. Een voorbeeld hiervan is een Coca-Cola koelkast waar de bovenste twee planken van de koelkast alleen Coca-cola drank geplaatst mag worden.

Controle van de koelkasten

De horecabedrijven worden natuurlijk in de gaten gehouden of zij de voorwaarde van zo’n koelkast wel volgen. Om de zoveel tijd komt er onaangekondigd een vertegenwoordiger van het bedrijf van de geleverde koelkast kijken of de voorwaarden worden opgevolgd.

Wat als de voorwaarden niet worden opgevolgd?

De consequenties voor een eerste schending van de voorwaarden zijn vaak niet zo zwaar. Meestal wordt er alleen aangegeven dat de voorwaarden niet worden opgevolgd en dit dan alsnog te doen. In het voorbeeld van de percentage Coca-Cola blikjes of flessen moeten deze dan aangevuld worden totdat de twee bovenste planken weer vol zitten met dit product. Een verdere overtreding kan leiden tot het innemen van de koelkast. Dit kunnen zij doen omdat de koelkasten nog steeds eigendom zijn van het bedrijf die de koelkasten levert.

Kan een consument aan zo’n koelkast komen?

De kans op het krijgen van zulk soort koelkasten voor particuliere doeleinden is vaak heel klein. Het bedrijf dat ze levert heeft vaak geen profijt aan het verstrekken van een koelkast aan niet-horeca doeleinden. Als ‘influencer’ of organisator van een evenement zou het eventueel wel kunnen. Je kunt ook je geluk testen door contact op te nemen met het bedrijf en het gewoon te vragen. De kans bestaat dat er een uitzondering wordt gemaakt.

Kijk voor horeca apparatuur op HorecaTraders.com

Wanneer je in een cafetaria of restaurant komt kom je vast wel eens een horeca koelkast voor frisdrank tegen van…

Leave a Reply

Your email address will not be published.