Welke bierglazen kan ik het beste kopen?

Drink je graag een biertje in het weekend en ben je op zoek naar een geschikt glas? Dan zul je ongetwijfeld gemerkt hebben dat er tal van bierglazen bestaan met allemaal weer een andere vorm. Ieder biermerk heeft bovendien zijn eigen bierglas. Ga je een avond naar de kroeg om diverse biersoorten uit te proberen, dan worden die zeker niet in hetzelfde glas geschonken. Nu wil je jouw collectie thuis aanvullen met geschikte glazen. Wil je weten welke bierglazen je het beste kan kopen? Ontdek in deze blog het juiste glas bij de juiste soort voor de perfecte biersmaak. 

Waarom drink je bier niet direct uit de fles?

Wellicht heb je je al vaker afgevraagd waarom iedere biersoort in een ander glas wordt geschonken. Die vraag heb ik mezelf ook regelmatig gesteld, maar inmiddels ben ik erachter. Drink niet langer je biertje uit een fles, want dan mis je zoveel van de smaak die erin zit. De dunne hals van de fles blokkeert namelijk de geur die je in je opneemt wanneer je een slok neemt. Dat gebeurt niet wanneer je bier uit een glas drinkt en dat is belangrijk, want 70% van de smaak wordt bepaald door de geur. Bovendien zie je de kleur van het bier niet als je direct uit een flesje drinkt, omdat de fles altijd van groen of bruin glas gemaakt is. Dan kun je denken, wat maakt het nu uit dat ik de kleur niet zie? Die heeft juist heel veel invloed op de smaak van het bier. En dan nog de essentiële schuimkraag die bepalend is voor de ervaring van het drinken van bier. Die kraag zit niet in de fles. Een biertje dat je overschenkt in een glas waardoor een mooie kraag ontstaat, smaakt nu eenmaal veel beter. Maar ja, welk bierglas kan je dan het beste kopen voor jouw favoriete biertjes? 

Verschillende biersoorten, dus verschillende bierglazen

Iedere biersoort heeft zijn eigen kenmerken, waardoor je smaakpupillen op verschillende manieren worden geprikkeld. De verfrissende of juist diepdonkere smaak van een biertje wordt bepaald door de ingrediënten en door de gisting en wordt vervolgens optimaal naar boven gebracht in het juiste glas. Welk bierglas je het beste kan kopen, hangt dus af van het biersoort:

  • Houd je van een Weizen bier, schenk dat dan in een hoog en smal glas. Deze bierglazen hebben iets weg van een zandloper waarbij ze in het midden wat smaller zijn.
  • Witbier lijkt misschien op Weizen bier, maar heeft toch een heel andere stijl. Ook deze schenk je in een hoog, smal glas. Alleen dan niet in een zandloperfiguur, maar in een bonkig en dik glas.
  • Heb je een heerlijk abdijbiertje voor je, schenk het dan rustig over in een kelkvormig en bol glas.
  • Liever een zwaar blond biertje? Dat schenk je in een tulpglas waarin de aroma’s optimaal worden verspreid voor een heerlijke en diepe biersmaak.
  • Ook een bockbier smaakt het best als je dat uit een tulpglas drinkt. Een heerlijk seizoensbiertje om in de herfstmaanden van te genieten.

Wil je bierglazen kopen? Ga naar DrankUwel

Nu je beter inzicht hebt in de verschillende biersoorten en bijbehorende glazen, weet je welke bierglazen jij het beste kunt kopen. In het assortiment van DrankUwel vind je een mooi overzicht van verschillende bierglazen waaruit je je keuze kunt maken. 

Ben je meer een wijndrinker? Vul dan je glazenkast aan met wijnglazen die weer geschikt zijn voor verschillende wijnsoorten. De wijn- en bierglazen halen niet alleen de lekkerste smaken naar boven, maar zijn bovendien prachtig als decoratie in de kast én op tafel. Vanaf nu proost je met jouw nieuwe bierglazen om te genieten van een heerlijk drankje.

Drink je graag een biertje in het weekend en ben je op zoek naar een geschikt glas? Dan zul je…

Leave a Reply

Your email address will not be published.