De grote voordelen van intelligente mechanische koeling

Kwaliteitsbehoud van voedsel is voor landbouwbedrijven natuurlijk van groot belang. Hoe langer een bepaald voedingswaar bewaard kan blijven, hoe langer het goed blijft en hoe langer er de tijd is om te kiezen voor het juiste handelsmoment. Dat heeft natuurlijk een positief effect op de marges én de uiteindelijke winst. Intelligente mechanische koeling kan een belangrijke rol spelen als het gaat om het optimaliseren van kwaliteitsbehoud. In dit artikel vertel ik over de verschillende voordelen van deze vorm van koeling.

Langer vers

Een van de meest belangrijke voordelen is dat landbouwproducten met behulp van intelligente mechanische koeling langer vers blijven. Doordat de condities optimaal zijn, behouden de producten hun kwaliteit voor een langere tijd. Daarnaast is er sprake van minimaal gewichtsverlies, omdat de omvang van de producten intact blijft. Verwerkt u bijvoorbeeld aardappelen? Aardappelbewaring met mechanische koeling is enorm raadzaam omdat hierdoor minimale veroudering optreedt.

Meer verhandelbaar product

Laten we het voorbeeld van de aardappelen er nogmaals bijpakken. Waar beschadigde aardappelen in een traditionele opslagplaats bij het rotten andere producten kunnen infecteren, is dit bij mechanische koeling zo goed als uitgesloten. Dat komt doordat rotte aardappelen bij deze moderne vorm van aardappelbewaring worden gemummificeerd. U kunt zich voorstellen dat dit u veel meer verhandelbaar product zal opleveren!

Bezuinig flink op energiekosten

De temperatuur van de opslagplaats is het hele jaar door op hetzelfde niveau. Hierdoor ligt het energieverbruik een stuk lager en daarom vallen de energiekosten uiteraard ook een stuk lager uit. Bovendien kan de restwarmte die ontstaat in de koelinstallatie worden benut voor andere toepassingen. Op deze manier vermindert u dus niet alleen het energieverbruik, maar bent u ook milieubewust bezig!

Meer weten?

Spreekt dit artikel u aan en wil u meer weten over dit onderwerp? Breng dan eens een bezoekje aan de website van Equans Refrigeration.

Kwaliteitsbehoud van voedsel is voor landbouwbedrijven natuurlijk van groot belang. Hoe langer een bepaald voedingswaar bewaard kan blijven, hoe langer…

Leave a Reply

Your email address will not be published.