De beste drankspellen voor de donderdag

Sinds de laatste jaren is de donderdag een steeds belangrijkere avond geworden voor studenten. Vele plannen hun vakken zo in dat ze op vrijdag vrij zijn zodat ze donderdag al vroeg de kroeg in kunnen duiken. Daarnaast kun je na de afterparty  van donderdag direct doorgaan met de vrijdagmiddagborrel in de soos. Maar wat zijn nu de beste spellen die je op donderdag kunt spelen wij vertellen het je!

Bussen tot dat je omvalt

Het spel bussen is een fantastische combinatie van een aantal verschillende spellen zoals hoger-lager, erbinnen er buiten, welk figuur en daarna de wel bekende piramide. Wie aan het einde van de piramide de meeste kaarten in zijn handen heeft, verliest. Hebben 2 of meerdere spelers dezelfde aantal kaarten in handen. Dan tel je de punten die elk persoon in zijn handen heeft. Degene met de hoogste aantal punten gaat de bus in.

Wij maken de bus altijd extra spannend door de persoon die in de bus moet blind zijn kaarten te laten kiezen. Hierbij kan de persoon in de bus de kaarten 4 tot en met 9 pakken. Daarna pakt hij of zij het aantal kaarten wat dicht komt te liggen. Pak je bijvoorbeeld 6 en 4 dan heb je een bus die 6 kaarten lang is en waarvan 4 dicht komen te liggen.

Dichte kaarten zijn het moeilijkste omdat je niet kunt zien welke kaart er ligt. Het is dan een wilde gok of het hoger of lager is. Hierdoor vloeit er wel veel bier en wijn. Dat is uiteindelijk waar het drankspel bussen om draait. De volledige uitleg over het drankspel bussen en andere drankspellen vind je terug op Lekkerdronken.nl. Daar staan wekelijks nieuwe blogs over hoe je het meeste uit je studententijd haalt.

Blazen tot je erbij neervalt

Bij het spel kaartje blazen is het de bedoeling dat je er een aantal kaarten van een glas af blaast. Dat klinkt heel simpel, maar in de praktijk valt dat toch vies tegen. Zo kun je veel te hard blazen, dan vallen alle kaarten eraf. Dan moet je het glas leeg drinken. Maar je kunt ook geen enkele kaart wegblazen en ben je ook de klos. Bij dit spel is ervaring vaak doorslaggevend in wie wint en wie weet een glas achterover mag drinken.

Daarnaast kun je het spel makkelijker of moeilijker maken. Zo kun je een breed glas pakken hierdoor blijven de kaarten beter liggen. Of je pakt een wijnfles met een extra smalle dop dit maakt het spel juist extra moeilijk.

Sinds de laatste jaren is de donderdag een steeds belangrijkere avond geworden voor studenten. Vele plannen hun vakken zo in…

Leave a Reply

Your email address will not be published.